Cum să accelerezi în carieră cu un program Executive MBA

Statisticile realizate la nivel național arată că aproximativ 6.400 de persoane din România au absolvit un program de tip MBA sau EMBA. Anual, se înscriu la programele de MBA/EMBA desfășurate pe plan local în jur de 200- 300 de manageri și antreprenori români.

WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU), cea mai mare universitate de business din Europa și a doua cea mai bună universitate din țările vorbitoare de limba germană a acordat un interviu în exclusivitate pentru Revista de Afaceri Business-Style despre modalitățile de dezvoltare profesională ale executivilor și accelerarea în cariera profesională prin urmarea unui program Executive MBA.

„Fiind vorba despre un program de Executive MBA, cursurile se concentrează pe: Management General, Leadership Global și Antreprenoriat. La sfârșitul programului, studenții sunt implicați într-un proiect antreprenorial complex, așa-numitul “Capstone Project”, în cadrul căruia trebuie să aplice cunoștințele și abilitățile dobândite pentru dezvoltarea unui plan de afaceri pentru proiecte de antreprenoriat, cum ar fi intrarea pe noi piețe, introducerea de noi produse sau crearea unui plan de afaceri pentru un start-up de succes”, explică pentru Business-Style.ro Adriana Codruța Georgescu, Program Manager, Executive MBA Bucharest.

Structura cursurilor se axează în procent de 80% pe latura practică: Studii de caz internaționale de actualitate, sesiuni de eLearning, prelegeri, simulări și discuții interactive între studenți, dar și cu alumni, prin organizarea de guest lectures. Prin combinarea acestor metode, studenții pot beneficia de o experiență de învățare dinamică, rapidă.

Programul Executive MBA Bucharest are 14 module, 11 module se țin în Bucuresti, 3 module internaționale, două în Austria și unul în SUA, care oferă studenților posibilitatea de a aprofunda cunoștințele despre diferite contexte instituționale și de a interacționa cu manageri din diferite companii, aflate fie în perioade de tranziție, fie în faza de globalizare a business-ului.

Modulele se desfășoară pe parcursul a 16 luni, în regim part-time. Fiecare modul include o parte de predare la clasă, ce are loc aproximativ lunar, pe parcursul a 4 zile, de joi până duminică. Această este completată de sesiuni individuale de e-learning, prin tutoriale online, simulări, studii de caz, prezentări etc.

Cursanţii lucrează  cu 14 profesori, jumătate dintre aceștia fiind de la Universitatea WU din Viena, iar jumătate de la universități prestigioase din lume precum IE – Spania, IESE – Spania, Frankfurt School of Finance & Management – Germania și Carlson School of Management – USA.  

Taxa de școlarizare a programului Executive MBA Bucharest este de 39.000 euro, include 14 module și se adresează managerilor și antreprenorilor cu o experiență de business de minimum 5 ani

WU Executive Academy sprijină managerii și antreprenorii talentați, doritori să își dezvolte cunoștințele de business și potențialul de lideri, prin burse de merit, care se ridică până la 200.000 de euro. Totodată, sunt oferite și burse dedicate femeilor lider.

Printre criteriile pe care viitori studenți trebuie să le îndeplinească se numără: diplomă de licență, cunoaștere foarte bună a limbii engleze, progres solid în carieră, abilități de management și leadership, abilitatea de a se angaja la un program solicitant, dar și abilități de comunicare interpersonală.

Cum te ajută în carieră un program Executive MBA: Executivii pot învăța unii de la alții și pot construi relații de lungă durată

Programul WU Executive MBA Bucharest reprezintă o oportunitate unică de networking, prin selectarea, în cadrul unei clase, a participanților din companii și culturi variate. Astfel, se creează un cadru dinamic și captivant, în care executivii pot învăța unii de la alții și pot construi relații de lungă durată. Mai mult, în cadrul celor 3 module internaționale (două în Austria și unul în SUA), aceștia au ocazia de a interacționa cu manageri de top din companii multinaționale, de la care pot afla insight-uri practice valoroase.

Pe parcursul programului, studenții vor dobândi o înțelegere aprofundată a subiectelor ce țin de management internațional, precum și a celor mai bune practici în leadership, contribuind astfel la dezvoltarea potențialului de a deveni lideri în companii multinaționale. Structura flexibilă, part-time este concepută special pentru managerii foarte ocupați, oferindu-le ocazia de a urma cursurile unui EMBA de top, fără a-și lăsa pe plan secundar cariera și familia.  

Mai mult, dintre totalul absolvenților 41% au schimbat angajatorul, 38% au fost promovați în funcții superioare de conducere la locul de muncă și 13% au devenit antreprenori.

Membrii clubului WU Executive Club beneficiază de o serie de servicii exclusive

„Studenții EMBA Bucharest se bucură de o serie de oportunități. Spre exemplu aceștia au ocazia să devină pe viață membri ai WU Executive Club o rețea de alumni cu întindere globală, cu peste 4000 de membri și o rată de creștere cu circa 300 de membri anual. Prin WU Executive Club, alumni au posibilitatea de a-și stabili relații profesionale și au oportunitatea de a se conecta cu absolvenți WU din lume”, declară pentru Business-Style.ro Adriana Codruța Georgescu, Program Manager, Executive MBA Bucharest.

  • Servicii legate de carieră – sesiuni de dezvoltare a abilităților, coaching și evenimente de networking cu partenerii WU aflați în căutare de executivi, sprijin în dezvoltarea carierei și folosirea întregului potențial.
  • Invitații la conferințe, evenimente cu guest-speakeri cu executivi de top, experți și cadre universitare.
  • Acces preferențial la oportunitățile naționale și internaționale de carieră.
  • Evenimente cu alumni, care îi ajută să stabilească, să mențină și să aprofundeze relațiile personale și profesionale cu alți manageri de naționalități diferite, care provin din diverse medii profesionale. Aceste evenimente au loc în Viena, Bucuresti, dar și online.

„Ne bucurăm să vedem că mulți profesioniști de top aleg să investească în dezvoltarea lor personală și profesională continuă în perioadele de criză, să își aprofundeze cunoștințele și să fie în pas cu ultimele schimbări, astfel încât să întâmpine provocările din următoarea perioadă mai ușor. Spre exemplu, anul acesta ne-am bucurat de un număr record de înscrieri în cadrul programului de EMBA Bucharest – 33 de manageri și antreprenori români și străini, acesta fiind cel mai mare rezultat de la începerea programului în România, în 2006. Dintre aceștia, aproximativ 85% dintre participanții de anul acesta la programul de Executive MBA Bucharest sunt de naționalitate română, iar circa 15% sunt străini (germani, austrieci, bulgari, ruși și italieni)”, spune pentru Business-Style.ro Adriana Codruța Georgescu, Program Manager, Executive MBA Bucharest.

În programele organizate de WU Executive Academy se înscriu anual circa 30 de manageri și antreprenori români, dintre care majoritatea participă la Executive MBA Bucharest. Restul se înscriu la celelalte programe organizate la Viena, Global EMBA (similar celui organizat la București) sau la cele opt MBA profesionale disponibile în Viena, cum ar fi Antreprenoriat &  Inovație, Marketing & Vânzări, Transformare digitală & știința datelor, Managementul proiectelor sau Managementul Energiei.

În România, WU Executive Academy oferă încă din 2006 programul Executive MBA Bucharest. Programul construiește o înțelegere profundă a subiectelor de bază din toate domeniile funcționale majore, permite studenților să își dezvolte abilitățile necesare pentru a recunoaște și a se adapta la tendințele și tehnologiile emergente și să își îmbunătățească considerabil abilitățile de management și leadership.

5,119 thoughts on “Cum să accelerezi în carieră cu un program Executive MBA