AVBS Credit: Cele mai accesate credite în ultimii 3 ani au fost creditele ipotecare, în pondere de aproape 80%, utilizate de români pentru achiziţiile de imobile mai spaţioase

Oamenii conștientizează într-un număr din ce în ce mai mare că au nevoie de un broker de credite atunci când vine vorba de contractarea unui credit ipotecar pe 30 – 35 ani, deoarece iau o decizie importantă, pe termen lung.

Brokerul de credite AVBS Credit intermediază toate tipurile de credite, însă ponderea creditelor contractate de români din portofoliul companiei pentru anul 2022 este împărţită astfel: 80% Credite Ipotecare, 12% Credite de nevoi personale, 6% Credite Noua Casă, 2% Alte tipuri de credite.

„În 2022, din cauza faptului că programele de creditare Prima Casă și Noua Casă au doar dobânzi VARIABILE, formate din marjele băncii + ROBOR sau IRCC, dar și din cauza creșterilor constante ale ROBOR și IRCC, oamenii s-au îndreptat în pondere majoritară spre creditele ipotecare (unde dobânda poate fi FIXĂ, VARIABILĂ sau MIXTĂ). Ba chiar o bună parte din debitorii cu credite Prima Casă sau Noua Casă au apelat la serviciile noastre pentru a se refinanța în credite ipotecare cu dobândă fixă. Așadar, în contextul actual și nu numai, din foarte multe puncte de vedere, creditul ipotecar este o alegere mai bună și mai potrivită pentru clienți decât este creditul Noua Casă / Prima Casă”, declară Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Conform datelor companiei, cele mai accesate credite în ultimii 3 ani au fost creditele ipotecare, în pondere de aproape 80%, iar românii care le-au contractat, le-au utilizat pentru achiziţiile de imobile mai spaţioase, fiind o tendinţă din ce în ce mai accentuată în piaţă.

AVBS Credit încurajează spiritul antreprenorial pentru specialiștii din banking care doresc să facă pasul cel mare în carieră, trecând de la statutul de angajat la cel de antreprenor, în calitate de broker de credite în sistem de franciză. Aceşti specialişti îşi doresc: mai mulți bani, mai mult timp liber, libertate de mișcare și de decizie, siguranță în privința activității profesionale (să nu se mai teamă de concedieri, restructurări, închideri de sucursale bancare, etc), satisfacție profesională.

Reţeaua AVBS Credit este formată din 50 de francize, în peste 20 de orașe din România, dintre care 7 au fost înfiinţate în prima jumătate a anului 2022.

AVBS Credit lucrează cu peste 35 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră A.R.B.C. (Asociația Română a Brokerilor de Credite). Accesează franciza AVBS Credit de aici.