CHEIA OFERITĂ DE CONFINDUSTRIA ROMANIA VINE ȘI ÎN SPRIJINUL INDUSTRIEI ITALIENE

+ 500. Overbooking la recentul Eveniment Live Streaming al Confindustria Romania cu titlul “Protocol de protejare a mediului de lucru

O participare extraordinară din partea României, dar și numeroase conexiuni din țările est-europene, precum Bulgaria, Albania, Polonia și din filialele Confindustriei italiene. S-au conectat companii din Milano, Padova, Udine, Brescia, Bergamo, Parma, Roma, Bari și Napoli.

Soluții de asistență medicală, certificări și produse rezultate din inteligența artificială, abordate într-un singur protocol inovator pentru un mediu de lucru mai sigur, dar și mai liniștit.

„Nu putem rămâne pasivi și nu ne putem limita la respectarea regulilor pentru a ține sub control infectarea cu covid-19 la locul de muncă. Nu este suficient. Multe beneficii pentru sănătate care se adresează angajatului au fost concepute și adoptate în perioade fără probleme, dar astăzi se dovedesc a fi inadecvate în actulul context de epidemie. Nu putem reîncepe în siguranță dacă nu privim dincolo de ceea ce este deja stabilit prin contractele naționale, respectând întotdeauna economia societății astăzi deosebit de solicitată. Acest lucru l-am împărtășit în cadrul acestei inițiative, cu principala confederație sindicală din România, Cartel Alfa. Ce răspuns mai bun la această situație de urgență extraordinară, dacă nu o convergență imediată a proiectului între Antreprenori, reprezentanți ai industriei și angajați pentru a garanta producția și distribuția, conviețuind cu un virus încă prezent” a declarat Giulio Bertola, președintele Confindustria România.

O soluție concretă și deosebit de inovatoare, care poate fi adoptată de companiile care doresc să iasă în evidență printr-o mai mare responsabilitate și atenție acordată colaboratorilor și angajaților. Propunerea Confindustriei a fost fără îndoială una de perspectivă, având în vedere și cazurile de infectare apărute în ultimele zile în cadrul companiilor, atât în România, cât și în Italia.

Iată așadar cum aceste bune practici au migrat de la filialele italiene din România către companiile-mamă din Italia, recunoscând României meritul pentru o intervenție de o valoare socială atât de importantă.

„Experiența noastră sindicală consolidată pe teritoriul României și exemplele de bune practici din Italia propuse de Confindustria România reprezintă împreună o nouă viziune a modului în care vom putea acționa concret, rapid, activând măsuri extraordinare pentru a putea face față acestei crize extraordinare. Având ca punct de plecare actuala criză care a afectat întreaga lume, prin intermediului acestui acord vom putea garanta o mai mare siguranță tuturor persoanelor ce alcătuiesc mediul de lucru, respectând sănătatea și viața de familie. Sunt ferm convins că unirea forțelor pentru a garanta o mai mare siguranță pentru angajați și antreprenori va reprezenta un element fundamental pentru revitalizarea economiei în general, fără a ține cont de faptul că, în mod indirect, vom ajuta sistemul public românesc, sistem de sănătate afectat în prezent de această criză”, a declarat Bogdan Hossu, Președintele Cartel Alfa.

Prin urmare, cele două forțe ale țării au analizat la 360° necesitatea protejării sănătății persoanelor din prima linie, antreprenori, manageri și angajați, dar și o mai mare protejare a reprezentanților legali ai companiilor, expuși riscului litigiilor juridice în cazul infectărilor apărute în cadrul companiei.

909 thoughts on “CHEIA OFERITĂ DE CONFINDUSTRIA ROMANIA VINE ȘI ÎN SPRIJINUL INDUSTRIEI ITALIENE