Construcția noului spital Medicover România, coordonată de Vitalis Consulting

Medicover, singurul furnizor de servicii medicale private din România cu expertiză internațională, a început colaborarea cu Vitalis Consulting, companie de project management şi consultanţă în construcţii, pentru coordonarea proiectului de dezvoltare a noului spital Medicover din București.

Proiectul va atrage o investiție în valoare de peste 20 milioane de euro din partea Medicover și presupune  transformarea unei clădiri de birouri cu o suprafață de 15.000 metri pătrați, amplasată pe Șoseaua Fabricii de Glucoză nr. 11, într-un spital cu abordare integrată, construit la standarde occidentale. Viitorul spital va beneficia astfel de o infrastructură urbană dezvoltată, asigurată și de apropierea de autostrada  București-Ploiești, de spații generoase și luminoase la interior, și numeroase locuri de parcare. Toate acestea vor permite ca nevoile pacienților să fie cât mai bine deservite.

Noul spital Medicover va avea un bloc operator de înaltă performanță, imagistică High Tech, ambulatoriu integrat și peste 150 de paturi.

Proiectul beneficiază de constructori profesioniști, având ca manager de proiect compania Vitalis Consulting, firmă de top din domeniul consultanței și managementului în construcții, o garanție a calității proiectelor pe care le supervizează fiind cei peste 15 ani de experiență în administrarea proiectelor pe plan local și internațional. Compania va asigura servicii de management de proiect și costuri, dirigenție de șantier și coordonarea serviciilor de securitate a muncii.

Atragerea unui partener cu expertiză vastă în dezvoltarea de centre medicale moderne este un pas important în atingerea obiectivului nostru principal de a răspunde cât mai prompt nevoilor pacienților noștri într-o perioadă în care sistemul medical românesc este greu încercat. Alături de dezvoltarea acestui proiect din București, vizăm activ și noi achiziții în țară prin care să punem experiența noastră medicală de peste 25 de ani în serviciul pacienților”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

Viitorul spital Medicover va deservi o populație extinsă din zona metropolitană București, de circa 2,2 milioane de locuitori.