Dentons a asistat Lucy Group în achiziția Flashnet

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, a oferit consultanță Lucy Group Ltd în achiziția pachetului majoritar de 80% în Flashnet S.A., o companie românească specializată în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea sistemelor inteligente de iluminat pentru infrastructura urbană.  Tranzacția a implicat, de asemenea, vânzarea unor pachete minoritare de către doi acționari minoritari, care au rămas în continuare în business.

Lucy Group, prin subsidiara sa Lucy Zodion, are o istorie îndelungată în controlul iluminatului stradal și a extins cu succes această afacere în domeniul sistemelor inteligente de iluminat și a tehnologiilor pentru orașe inteligente. Achiziția Flashnet va combina punctele forte tehnice și comerciale ale ambelor companii.

Dentons a asistat Lucy Group cu privire la toate aspectele juridice ale achiziției, de la finalizarea due diligence-ul extins până la elaborarea și negocierea documentelor tranzacției.

Cristina Dăianu (Drept corporativ M&A și Venture Tech) și Claudiu Munteanu-Jipescu (Energie) au coordonat echipa de tranzacție, fiind asistați de Tiberiu Csaki (Dreptul muncii) și Raul Mihu (Concurență și Anitrust), Cristina Marcu (TMT), Argentina Rafail (Drept corporativ M&A) și Elena Vlăsceanu (Aspecte de reglementare).

Cristina Dăianu a declarat: “Ne bucurăm că am asistat Lucy Group cu privire la achiziția Flashnet. Prin această investiție, clientul nostru își va consolida poziția de furnizor de tehnologii bazate pe IoT pentru orașe mai inteligente”.

Claudiu Munteanu-Jipescu a adăugat: “Suntem încântați că Dentons a avut oportunitatea de a asista Lucy Group într-o astfel de achiziție cheie, permițând companiei să-și extindă business-ul pe piața soluțiilor de iluminat inteligent și tehnologii pentru orașe inteligente.”

Această tranzacție subliniază încă o dată capabilitățile Dentons în proiecte de M&A în sectorul tehnologiei și reafirmă angajamentul de a sprijini clienții în proiecte care vor contribui la crearea unui viitor mai durabil pentru generațiile următoarele din România și din întreaga lume.