Dentons a oferit consultanță în cea mai mare finanțare imobiliară din România

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, a oferit consultanță unui sindicat de creditori — Erste Group Bank, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank International, Raiffeisen Bank România și Alpha Bank România – în acordarea unui credit garantat, fără recurs, în valoare de 450 de milioane de euro unor companii din grupul AFI Europe pentru refinanțarea portofoliului de centre comerciale din București, Brașov și Ploiești. Această tranzacție reprezintă cel mai mare credit imobiliar acordat până în prezent în România.

Dentons a gestionat și coordonat tranzacția de finanțare de la etapa de structurare până la finalizare. Simona Marin, partener și coordonator al departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons București, a condus echipa juridică, fiind asistată de Cătălina Râcă (senior associate) și Cristina Staicu (associate), de echipa departamentului de drept imobiliar – Bogdan Papandopol (partner), Isabela Gheorghe și Diana Ceparu (associates) precum și de avocați ai departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Amsterdam- Marcel Janssen (partner) și Iris van Noort (associate).

„A fost un privilegiu să avem ocazia de a pune la dispoziție băncilor care au acordat acest credit experiența noastră în finanțări imobiliare. Echipa noastră multi-jurisdicțională de drept financiar-bancar și imobiliar a colaborat îndeaproape cu băncile și echipa AFI Europe pentru a asigura finalizarea tranzacției. Suntem mândri că am încheiat anul 2022 cu un astfel de succes”, a menționat Simona Marin.