SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE achiziționează ERGO Asigurări de Viață și ERGO Asigurări

Compania de asigurări SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE anunță semnarea în data de 20 mai 2021 a acordului privind achiziționarea companiilor ERGO Asigurări de Viață și ERGO Asigurări, parte a Grupului ERGO. Tranzacția va fi supusă aprobării Autorității de Supraveghere Financiară și Consiliului Concurenței din România.   

Această tranzacție reprezintă un pas important pentru SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE, ce își va dezvolta portofoliul de servicii oferite clienților pe plan local și va pune bazele unei creșteri continue și solide.

Într-o perioadă în care conceptul de asigurare este prezent tot mai des printre interesele românilor, continuăm să ne diversificăm segmentele de activitate, astfel încât să oferim soluții pentru o varietate cât mai largă de necesități. Fiind parte dintr-un grup cu o experiență de peste 110 ani în domeniul asigurărilor, fapt ce a adus o valoare adăugată businessului nostru, preluarea portofoliilor celor două companii vine să completeze într-un mod firesc oferta noastră de servicii deja existentă. Acest lucru reprezintă o reconfirmare a rezultatelor înregistrate și a angajamentului nostru pentru dezvoltarea pieței de asigurări din România. Alături de echipa puternică pe care am contruit-o vom continua planurile de dezvoltare strategică a companiei către un viitor digital, declară Tiberiu Maier, CEO al SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

SIGNAL IDUNA este prezentă în România din anul 2008 și este liderul pieței de asigurări private de sănătate din țară. Portofoliul companiei include, de asemenea, și polițe de asigurări de viață și de accident. În anul 2020, volumul primelor brute subscrise raportat a depășit 129 milioane de lei, reprezentând o creștere de 27% față de anul anterior.

ERGO va activa în România sub brandul SIGNAL IDUNA și va continua să ofere servicii extinse de asigurare ce vor include asigurări de locuințe și răspundere civilă. Volumul de prime post-tranzacție pe care SIGNAL IDUNA îl va deține în România va crește cu 50%.

ERGO Asigurări este o companie de asigurări generale înființată în 2007 și deține o experiență valoroasă atât în aria bancassurance, cât și în interacțiunea cu partenerii de distribuție pentru portofoliul de produse de asigurare non-life. ERGO Asigurări de Viață este activă pe piață din anul 2009, principalul segment de activitate fiind reprezentat de asigurările de tip bancassurance.

6 thoughts on “SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE achiziționează ERGO Asigurări de Viață și ERGO Asigurări

Comments are closed.