Veștile bune au cutremurat piața bancară. Dobânzile fixe sunt într-o scădere semnificativă

Vrei să accesezi un credit ipotecar? Perioada actuală este cea mai potrivită din an

În ultima perioadă, piața bancară s-a confruntat cu mai multe oscilații cu privire la modificarea semnificativă a dobânzilor fixe, dar și a celor variabile. După o perioadă de incertitudine, în care dobânzile păreau că sunt doar în creștere, specialiștii au constatat că sectorul bancar a început să devină mai accesibil.

Dobânzile fixe în scădere la creditele ipotecare noi sau de refinanțare vin cu numeroase beneficii pentru toți românii, sunt de părere reprezenţanţii companiei de brokeraj bancar, AVBS Credit. În plus, scăderea dobânzilor fixe din sectorul bancar va conduce la o creștere economică semnificativă, dar va impacta și consumul și activitatea din sectorul imobiliar.

Piața creditelor a luat o întorsătură favorabilă pentru români, într-adevăr, mai multe bănci din România au adoptat în ultima perioadă o diminuare considerabilă a dobânzilor fixe la creditele ipotecare noi de achiziție imobile, dar și la creditele ipotecare de refinanțare a acelor credite scumpe, contractate în trecut pe dobândă variabilă mare sau pe dobândă fixă mare. La momentul de față, sectorul bancar vine cu cea mai mică dobândă fixă pe 3 ani şi este de doar 5.89%. Această valoare este un record, cea mai mică din ultimul an”, a declarat Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Acesta este momentul potrivit în care să accesezi un credit ipotecar. Pentru achiziționarea unei locuințe, specialiștii AVBS Credit recomandă accesarea unui credit cu dobână fixă în această perioadă. Dacă te afli în situația în care ai un credit vechi (ipotecar, Prima Casă sau Noua Casă) care a devenit mult prea costisitor, există o soluție eficientă care să te ajute, mai precis refinanțarea.

De ce această perioadă este cea mai potrivită pentru accesarea unui credit bancar?

„În momentul în care băncile diminuează dobânzile, în special pe cele fixe care au devenit cele mai vânate dobânzi, apar următoarele situații:

Achiziționarea locuințelor nu mai este doar un vis. În momentul în care dobânda este mică, oamenii pot din nou să acceseze creditele dorite, gradul de îndatorare nu mai este o problemă și pot accesa sume ale creditelor suficient de mari încât să-și cumpere imobilele dorite.

Aglomerarea băncilor. Oamenii aplică în număr mare atât pentru credite ipotecare noi, cât și pentru credite ipotecare de refinanțare, așadar timpul de așteptare pentru contractarea unui credit poate crește. Fiecare minut contează atunci când dorești să obții cel mai ieftin credit ipotecar al momentului, așadar decizia trebuie luată înainte ca procesatorii dosarelor de credite să devină supraaglomerați.

Prețurile imobilelor pot crește în perioada următoare. Se estimează o creștere a prețurilor imobilelor deoarece piața imobiliară este invers proporțională cu cea bancară. Când se ieftinesc creditele, se scumpesc imobilele. Când cererea de cumpărare este mare, aceasta conduce la majorarea prețurilor locuințelor. În concluzie, cel mai bun moment pentru achiziționarea unui imobil este acum, când dobânzile fixe au scăzut, iar prețurile imobilelor încă n-au crescut,” a explicat Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Incertitudinile în privința contractării creditelor bancare se risipesc, specialiștii în creditare consideră că perioada actuală este cea mai potrivită din an pentru soluționarea nevoilor de finanțare ale românilor.

AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră A.R.B.C. (Asociația Română a Brokerilor de Credite). Alătură-te francizei AVBS Credit: https://www.avbs.ro/franciza-avbs/