nPloy ajunge la 200.000 de utilizatori și își dublează numărul de joburi de la distanță

nPloy, platforma inovatoare de recrutare, a înregistrat o creștere de 11% a numărului de utilizatori în mai puțin de șase luni, susținută de cererea în creștere pentru joburile de la distanță. Astfel, rețeaua nPloy a ajuns la peste 200.000 de utilizatori internaționali și peste 1.300 de companii.

Lansată în aprilie 2024, inițiativa globală de lucru de la distanță a nPloy a transformat compania într-un jucător de top pe piața joburilor, în special în sectorul tehnologiei. Datorită abordării sale inovatoare, nPloy a reușit să-și dubleze oferta de locuri de muncă remote, punând la dispoziție în prezent peste 2.500 de joburi de la distanță oferite de lideri globali din domeniul tech. Această mișcare se aliniază cu strategia nPloy de a răspunde cererii în creștere pentru opțiuni de lucru flexibile, atât pe plan local, cât și internațional.

„La nPloy, ne propunem să transformăm piața muncii globală într-una accesibilă pentru toți. Misiunea noastră depășește simpla recrutare; ne concentrăm pe valorificarea talentelor. Pandemia a evidențiat importanța muncii de la distanță, iar noi suntem convinși că beneficiile acesteia se vor menține. Prin accesul la oportunități de lucru flexibile și remote, le oferim profesioniștilor posibilitatea de a lucra în propriile condiții, sporind astfel productivitatea și creând situații avantajoase atât pentru angajați, cât și pentru angajatori”, declară Maria Ali, Head of Business Development & Sales în cadrul nPloy.

Un studiu recent al unei platforme de recrutare cunoscute a evidențiat faptul că peste două treimi dintre români sunt interesați de oportunitățile de muncă de la distanță. Aceleași date arată că anunțurile pentru aceste poziții atrag de două ori mai mulți candidați decât cele pentru joburile tradiționale la birou. Această preferință este pronunțată în special în sectorul tehnologiei, cunoscut pentru salariile competitive și atragerea talentelor de top.

La nivel global[1], se observă o tendință similară, cu o creștere a proporției angajaților care lucrează de la distanță de la 20% în 2020 la 28% în 2023. Industria tech se află în top, cu 67% dintre angajați lucrând în principal de la distanță. De asemenea, alte cercetări[2] arată că 98% dintre angajați doresc să aibă posibilitatea de a lucra de la distanță cel puțin parțial.


[1] Date din 2023 oferite de Statista.

[2] Cercetări realizate de Buffer.