Start-up-ul R-CREATE, finanțare de 253.000 de euro prin Seedblink

R-CREATE, start-up din verticala cleantech, ce promovează soluții de economie circulară, a obținut în urma campaniei desfășurate prin intermediul Seedblink angajamente din partea investitorilor în valoare de 253.000 euro pentru dezvoltarea primei platforme de economie circulară din România.

Ca urmare a investiției atrase,R-CREATE a cedat 17.8 % din acțiuni. Valoarea post-money a companiei este de 1.250.000 Euro

Pe lângă contribuțiile financiare, în urma aceastei runde, R-CREATE  a încheiat și două parteneriate strategice cu jucători din zona economiei circulare, relevanți la nivel internațional, care vor contribui la dezvoltarea businessului.

În viitorul apropiat start-up-ul își propune să dezvolte prima platforma digitală pentru ambalaje returnabile, propunând diferite soluții fizice de ambalare, care să confere securitatea coletelor în fluxurile logistice. De asemenea, reprezentanții start-up-ului au dezvăluit că vor începe și teste cu jucători relevanți  de e-commerce din Europa de Vest.

Utilizarea soluției returnabile propuse de către R-CREATE  ajută la diminuarea semnificativă a cantităţii de ambalaje de unică folosinţă şi a poluării. Produsele comandate online sunt livrate clientului de către curier în ambalajul lor primar şi sigilate în ambalajul returnabil R-CREATE. Clientul desigilează, preia produsul şi înmânează ambalajul returnabil R-CREATE  curierului. Astfel, ambalajul reintră în circuitul de livrare şi prin procedura standard de retur. La finalul ciclului de viaţă al fiecărui ambalaj, R-CREATE  asigură colectarea şi reciclarea lui.

Start-up-ul estimeaza că această soluție va înlocui 5 milioane ambalaje de unică folosință din economie.

Din echipa R-CREATE fac parte Linda Vasilescu și Adina Huma.

4,213 thoughts on “Start-up-ul R-CREATE, finanțare de 253.000 de euro prin Seedblink