Interviu |Liviu Guțuțui, General Manager VINIMONDO: Oricând este un moment potrivit pentru a consuma un pahar de vin premium

Business-Style.ro a aflat lucruri interesante despre vinul premium, într-un interviu exclusiv cu Liviu Guțuțui, Owner VINIMONDO. Liviu ne povesteşte când se poate consuma vinul dar şi cum îl putem oferi drept cadou.

Un vin premium, contrar așteptărilor, nu este neapărat scump. Vinul premium este cel mai bun vin pe care îl poți cumpăra pe palierul său de preț. Cu alte cuvinte, este vinul cu cel mai bun raport calitate-preț. Pe de altă parte, vinul super-premium este vinul faimos, din apelații recunoscute la nivel internațional și, da, de cele mai multe ori, acesta este un vin scump.

„Oricând este un moment potrivit pentru a consuma un pahar de vin premium. Vinul, la fel ca orice lucru care te reprezintă, este stil de viață. Așa cum folosești un anume parfum, vinul pe care îl bei, te reprezintă”, declară Liviu Guțuțui, Owner VINIMONDO.

Cât de interesaţi sunt românii de soiurile premium de vin

Românii sunt din ce în ce mai preocupați de vinurile pe care le beau. Călătoresc mai mult, studiază mai mult, sunt interesați de poveștile din spatele cramelor și vinurilor pe care le beau.

Cum ştiu că am ales un vin bun în online, care sunt criteriile care fac ca un pahar cu vin să devină savuros şi gustos?

Presupunând că te-ai documentat și știi exact ce-ți dorești, calitatea vinului nu depinde de locul de unde faci achiziția. Poți cumpăra din online sau din magazin de specialitate. Trebuie doar să ai grijă cum depozitezi vinul, la ce temperatură îl bei sau din ce pahar îl bei.

Pentru cei care sunt în căutarea unui cadou, este potrivită o sticlă de vin premium?

Depinde foarte tare de persoana care îl primește. Alegerea unui vin este un proces, iar noi punem de fiecare dată multe întrebări. Cine îl primește? Cu ce ocazie? Ce buget ai?

Ce soi de vin preferaţi dvs. la fiecare ocazie ivită?

Depinde de ocazie. Am multe soiuri preferate. Beau în general soiuri elegante precum Pinot Noir, Nebbiolo, Chardonnay din Bourgogne și Riesling, însă sunt foarte multe care-mi plac.

Compania VINIMONDO se implică permanent în educarea segmentului HoReCa, dar şi a consumatorului final cu privire la deschiderea către vinurile premium şi super premium de import şi a consumului responsabil. VINIMONDO are un program dinamic de traininguri desfăşurate cu participarea și suportul partenerilor internaţionali.

VINIMONDO, importatorul numărul unu de vinuri premium și super premium destinate segmentului HoReCa din România, a organizat World of Wines (WOW) by VINIMONDO care a avut loc pe 30 mai, la Palatul Bragadiru, un eveniment de referință în calendarul enologic al României, oferă iubitorilor de vin oportunitatea de a descoperi cele mai intense și elegante arome din lumea vinului. Cu o tradiție începută în 2019, WOW continuă să aducă împreună cele mai prestigioase nume de producători de vinuri internaționale, menținând standardele înalte de calitate și rafinament.

„Cred cu tărie că a fost unul dintre cele mai reușite evenimente de vin de la noi. În sprijinul acestei afirmații vin zecile de aprecieri ale partenerilor locali (clienții), dar și externi (producătorii) pe care le tot primim în ultimele zile. Discuțiile cu toți aceștia au vizat atât calitatea vinurilor din degustare, înalta clasă a producătorilor, cât și organizarea impecabilă”, explică Liviu Guțuțui, Owner VINIMONDO.

Ediţia din acest an World of Wines (WOW) by VINIMONDO a reprezentat:

Peste 1200 de participanți

Peste 60 de producători de vin din toată lumea

300 de vinuri în degustare

9 masterclassuri de vin

1 masterclass RIEDEL-The Wine Glass Company, ciclic, ce s-a desfășurat pe scena mare a Palatului Bragadiru de 4 ori