Tonul are întâietate în pateu și în salate!

Renumită pentru faptul că este sănătoasă și plină de savoare, dieta mediteraneană – bazată pe consumul de pește, legume și fructe – este cea mai iubită dietă. Punctul ei forte îl reprezintă faptul că promovează preparate ușor digerabile care în plus au și avantajul de a nu necesita timp îndelungat de preparare. Altfel spus, o mâncare cu specific mediteranean nu îți va consuma prețiosul tău timp. De ce mai iubim dieta mediteraneană? Pentru că ne ajută să slăbim fără a face eforturi și – foarte important – fără a face rabat de la gust. Pentru că succesul pe termen lung al unei diete este în strânsă legătură cu gustul. Dacă mâncarea consumată în timpul unei diete este neatractivă în această privință, dacă a mânca încetează să mai fie o bucurie ci devine o corvoadă care duce la frustrare, tentația de a renunța la regim este mare și, pe bună dreptate, irezistibilă.

Salatele se află în fruntea listei preparatelor mediteraneene. Dacă ar fi să li se aducă vreun reproș, acela este că poate nu sunt suficient de sățioase. Și ne referim aici la cele preparate exclusiv din legume și/sau frunze (salată verde, rucola, baby spanac etc). Pentru a le oferi consistență dar păstrând în același timp caracteristicile unei salate sănătoase, cel mai potrivit este peștele. Mai exact tonul. Acest tip de pește reprezintă o importantă sursă de proteine și acizi grași Omega-3 cu beneficii pentru sistemul cardiovascular, care totodată protejează plămânii împotriva astmului, creierul împotriva bolii Alzheimer și declinului cognitiv și articulațiile împotriva inflamațiilor.

Știind bine aceste lucruri și din respect față de consumatori, brandul Podravka a inclus în portofoliul său șase tipuri diferite de salate, dar care au ca ingredient comun tonul. Salate cu ton de cea mai bună calitate, cu un gust și o textură care te cuceresc de la prima degustare. La prepararea celor șase tipuri de salate sunt folosite cele mai bune părți ale tonului, iar fiecare în parte mai conține legume, pseudocereale și mirodenii în combinații care definesc specificul fiecăreia.

EVA Salata de ton Mediteraneană, de exemplu, combină bucățile de ton de înaltă calitate cu suculența legumelor și inconfundabila savoare a uleiului de măsline, pentru a crea și recrea gustul atât de familiar al însoritelor ținuturi. Peștele, lintea, năutul, morcovii, fasolea roșie și măslinele verzi feliate, alintate într-o salată de mirodeniile care o desăvârșesc, pot constitui oricând un fel principal de mâncare.

Apoi EVA Salata de ton Dalmată, într-o savuroasă combinație de bucăți de ton selecționate și fasole albă, morcovi, felii de măsline verzi și mirodenii specifice bucătăriei dalmate, peste care prospețimea sucului de lămâie și-a pus semnătura.

Același delicios și moale ton, de cea mai bună calitate, legume variate și rafinate – fasole roșie, porumb, ardei și morcovi – și discreta atingere a pătimașului chilli, toate s-au reunit pentru a-ți oferi o altă memorabilă experiență: EVA Salata de ton Mexicană.

Și pentru că am vorbit de pseudocereale, intră în scenă variantele perfecte pentru o gustare sau o cină: EVA Salata de ton cu Cous Cous, EVA Salata de ton cu Orez sălbatic și EVA Salata de ton cu Quinoa roșie.

Îți dorești un aperitiv rafinat? Sau poate o gustare ușoară? Pateul de ton îți va satisface dorința de a mânca dietetic, dar va răspunde și exigențelor în ceea ce privește savoarea. Pentru că EVA Pate de ton nu este doar fin și foarte tartinabil – fiind preparat doar din fileuri – dar este și 100% natural, fără niciun alt ingredient de natură animală decât ton și, foarte important, fără conservanți.

One thought on “Tonul are întâietate în pateu și în salate!

Comments are closed.