Mai puternici în fața tulburărilor digestive, cu LACIUM® probiotice!

Odată cu sezonul cald vin și provocările legate de siguranța alimentară și sănătatea gastrointestinală. Toate alimentele sunt mai perisabile, iar căldura favorizează creșterea și multiplicarea bacteriilor și a virusurilor. Din acest motiv riscul infecțiilor gastrointestinale crește semnificativ vara, în special în cazul copiilor.

Picnicurile, grătarele și ieșirile la piscină pot facilita cu ușurință expunerea alimentelor la temperaturi ridicate, aspect ce favorizează proliferarea microorganismelor patogene. În plus, activitățile în aer liber și călătoriile pot crește frecvența situațiilor în care nu este menținută o igienă personală corectă. Spălarea insuficientă a mâinilor și manipularea necorespunzătoare a alimentelor pot contribui la răspândirea infecțiilor. Infecțiile gastrointestinale pot provoca simptome severe, precum diaree, vărsături, dureri abdominale puternice și febră. Pentru a preveni infecțiile gastrointestinale trebuie să respectăm cu seriozitate regulile de igienă și siguranță alimentară, însă este necesară și întărirea imunității la nivel intestinal.

Aproximativ 70% din sistemul nostru imunitar se află în intestine și este datorat florei intestinale, formată din microorganisme benefice, care trăiesc în mod natural în ecosistemul intestinal. O floră intestinală sănătoasă joacă așadar un rol esențial pentru sistemul imunitar și sănătatea întregului organism. Alimentația săracă în bacterii benefice, infecțiile gastrointestinale, tratamentele cu antibiotice sau stresul, pot conduce la dezechilibre ale microbiotei intestinale. Iar o floră intestinală slăbită ne va proteja mai puțin de viitoare posibile infecții și se va manifesta prin episoade mai frecvente de diaree, dureri abdominale, balonare.

Pentru a sprijini echilibrul florei intestinale și a o fortifica, avem nevoie de probiotice. LACIUM® are formulă puternică, stabilă în timp și simbiotică datorită aportului concomitent de probiotice și prebiotice. Un probiotic de calitate trebuie să ofere un număr cât mai mare de bacterii benefice pentru a ajuta la menținerea unui microbiom sănătos. LACIUM® ne furnizează asta din plin, cu o singură capsulă pe zi. LACIUM® conține 50 miliarde, iar LACIUM® JUNIOR 25 de miliarde de unități formatoare de colonii (UFC). În plus, LACIUM® conține 9 tulpini de culturi vii, atât pentru intestinul subțire, cât și pentru cel gros. Iar pentru un efect benefic de lungă durată, LACIUM® conține și inulină, un prebiotic care hrănește microflora intestinală benefică și o ajută să populeze intestinul, cu bacterii bune. O floră intestinală sănătoasă va susține bariera de protecție a tractului digestiv împotriva bacteriilor patogene și va produce substanțe care inhibă dezvoltarea acestora, va restaura echilibrul microbiotei intestinale, va stimula sistemul imunitar, producția de vitamine K și B și de enzime digestive.

Cu LACIUM® și LACIUM® JUNIOR te pregătești pentru vacanță într-un mod sănătos și înfrunți pericolul infecțiilor gastrointestinale mai ușor!