Medicover România lansează Bursele Medicover, în parteneriat cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, anunță semnarea unui parteneriat exclusiv cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” București, prin care acordă 30 de burse pentru cursanții unității de învățământ. Bursele finanțează integral anul III de studii și au o valoare totală de aproximativ 40.000 de euro.

Alături de susținerea financiară, bursele vor cuprinde stagii de practică în clinicile și spitalele Medicover, precum și mentorat pentru probele practice și pentru realizarea temelor de curs din partea coordonatorilor de îngrijiri pacienți din cadrul Medicover. Bursele vor fi acordate în urma unui proces de selecție coordonat de Medicover și reprezentanți ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Ne-am angajat să punem nevoile pacientului pe primul loc, iar acest angajament înseamnă să avem o forță de muncă bine pregătită. Oferirea acestor burse este doar una dintre inițiativele pe care le avem la nivel de companie, prin care investim susținut în pregătirea personalului nostru, încă de pe băncile școlii, cu obiectivul final de a crește accesul la servicii medicale de calitate”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, Director General Medicover România.

Bursele Medicover vin să răspundă unei nevoie presante la nivel de societate. România are un număr limitat de asistenți medicali, raportat la media europeană. Datele Comisiei Europene arată că în țara noastră activează 7,5 asistenți medicali la 1.000 de locuitori, media UE fiind de 8,4. Un studiu comandat anul acesta de Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” din Bucureşti a evidențiat că România are nevoie urgentă de peste 50.000 de asistenţi medicali pentru a face faţă provocărilor sanitare din următorii ani, generate de îmbătrânirea populaţiei şi deteriorarea accentuată a sănătăţii categoriilor vulnerabile, în special copii şi bătrâni.

Suntem foarte bucuroși să putem oferi elevilor noștri din anul III, calificarea asistent medical generalist, această mare oportunitate de carieră. Medicover este cel mai dinamic și mai performant sistem de asigurare a sănătății din România și aduce o vastă experiență internațională, unică la noi în țară. Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este, de asemenea, lider în formarea asistenților medicali, cu experiență de peste 33 de ani și relații internaționale bine dezvoltate”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, Director General, Preşedinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Medicover investește constant în pregătirea personalului medical și sanitar, prin programe interne de pregătire profesională, organizarea de conferințe medicale, facilitarea accesului la tehologii de top și prezentarea de exemple de bune practici, la nivel internațional.

Parteneriatul dintre Medicover și Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vizează îmbunătățirea condițiilor de îngrijire pentru pacient și susținerea respectului pentru sănătatea și viața acestuia. În acest sens, asistentul medical are un rol cheie, alături de medic. Colaborarea permite adaptarea actului educațional la cerințele concrete ale angajatorului, reducând timpul necesar pentru atingerea nivelului de performanță optim.