Spitalul Wiener Privatklinik din Austria, certificat ca unul dintre cele mai bune spitale din lume, pentru al doilea an consecutiv

Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a primit pentru al doilea an consecutiv, certificarea „Unul dintre cele mai bune spitale din lume”, acordată de prestigioasa publicație americană Newsweek. Principalele criterii care i-au adus spitalului WPK această distincție sunt recomandările profesioniştilor din domeniul sănătăţii, sondajele de opinie ale pacienţilor, managementul calității şi indicatorilor de performanţă (KPIs) ai unităţilor medicale.

Situat în Viena, Wiener Privatklinik este singurul spital privat din Austria care a primit certificarea „World’s Best Hospitals”. Anual, în cadrul spitalului sunt trataţi peste 12.000 de pacienţi, iar aproximativ 30% dintre aceștia sunt pacienți internaționali care vin din peste 20 de ţări, 1 din 3 pacienți fiind din România.

Spitalul WPK oferă servicii medicale de top în 10 centre de competență, acoperind toate ariile clinice, de la consult și prevenție, diagnosticare de precizie la tratamente de ultimă oră, utilizând cele mai noi abordări terapeutice și tehnici chirurgicale. Centrul de oncologie din structura sa – WPK Cancer European Academy Cancer Center – este cel mai complex și reputat centru privat de diagnostic și tratament al cancerului din Europa Centrală și de Est.

În centrele de competență ale spitalului, pacienții au acces la peste 350 de medici cu expertiză de excepție, în majoritatea specialităţilor medicale. O mare parte dintre acești experți sunt activi atât în practica clinică, cât și în cercetarea științifică, ceea ce îi menține foarte competitivi la nivel internațional. Anul trecut, 9 medici colaboratori ai WPK au fost cotați în primii 10% oameni de știință ai lumii, într-un clasament realizat de Universitatea Stanford. 

„Suntem onorați să primim, pentru al doilea an consecutiv, distincția de „Unul dintre Cele Mai Bune Spitale din Lume”. Printr-o viziune comună a echipei, agilitate și accentul pe inovație continuă, am reușit să ne menținem nivelul de excelență al îngrijirilor acordate pacienților noștri. Aceștia își doresc să fie tratați de medici și spitale recunoscute pentru competențele lor și calitatea actului medical, iar certificarea obținută atestă angajamentul nostru de a fi lideri în domeniul serviciilor medicale”, declară Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Datorită complexității expertizei și competențelor medicale, spitalul WPK asigură o abordare interdisciplinară, completă a cazurilor medicale. Această abordare permite analizarea situației medicale din toate perspectivele de către experții implicați și furnizarea unei soluții terapeutice personalizate pentru fiecare pacient, astfel încât șansele de recuperare să fie maxime.

În anul 2021, peste 1,000 de pacienți români au fost tratați în cadrul Wiener Privatklinik, iar peste 200 de români au solicitat consultații medicale online, acordate de specialiștii austrieci în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center. Procentul acestora a fost în creștere cu 50% comparativ cu anul 2020. Cele mai solicitate servicii medicale au fost oncologia, traumatologia, chirurgia complexă, inclusiv cea oncologică, chirurgia nervilor periferici, chirurgia reconstructivă, dar și serviciile de second opinion în vederea obținerii unui diagnostic corect și precis.  

Pacienţii români pot beneficia de asistenţă completă privind deplasarea la spitalul din Viena sau accesarea unei consultații online prin intermediul celor 2 birouri de reprezentanță ale WPK, din Bucureşti şi din Timişoara. Aceștia au asigurați 3 manageri de caz vorbitori de limba română, care oferă consiliere personalizată fiecărui pacient în toate etapele, astfel încât întregul proces să fie unul facil și transparent.

Clasamentul celor mai bune spitale din lume, realizat de Newsweek în colaborare Statista, se află la a patra ediție și include peste 2,200 de spitale din 27 de ţări din întreaga lume.