The Story of Autism: Potrivit statisticilor, în prezent trăiesc 75.000 de copii cu nevoie speciale în România

Potrivit statisticilor, în prezent trăiesc 75.000 de copii cu nevoie speciale în România, dintre care 𝟯𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗰𝘂 𝘁𝘂𝗹𝗯𝘂𝗿𝗮̆𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗮𝘂𝘁𝗶𝘀𝘁. Principalele provocări cu care se confruntă copiii care trăiesc cu autism și familiile lor sunt 𝗶𝘇𝗼𝗹𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗮̆, 𝗽𝗿𝗲𝗰𝗮𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘀𝘂𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗲𝗱𝘂𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝘀̦𝗶 𝗹𝗶𝗽𝘀𝗮 𝗮𝗰𝗰𝗲𝘀𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗹𝗮 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗲, care sunt doar într-o măsură infimă decontate de către stat. Un copil cu autism are nevoie de 2 până la 4 ore de terapie pe zi, dar și de contexte de socializare.

Asociația The Story Of Autism vine în întâmpinarea acestor nevoi și va implica 𝟯𝟬 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝗮𝘂𝘁𝗶𝘀𝗺, beneficiari ai Centrul de terapii pentru autism al Asociației, în activități individuale de terapie emoțională și în multiple activități de socializare și joacă supervizată – 𝗠𝗮𝗸𝗲 𝗮 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱! -, alături de 30 de copii tipici.

Prin proiectul “Si copiii cu autism sunt #totcopii” am oferit suport parintilor care au copii cu autism (diagnosticati  sau nu in mod oficial)  si care nu dispun de resursele financiare necesare.

Proiectul a urmarit ca prin activitatile derulate un numar de 30 copii sa beneficieze timp de aproape 2 luni de terapie gratuita potrivit planului individualizat.

Pe langa sedinte de consiliere structurate 1:1 (terapeut-copil), cei 30 copii au interactionat cu copii tipici in cadrul programului “Make a friend”.  Astfel copiii au invatat unii de la ceilalti, s-au descoperit, s-au jucat si s-au imprietenit.

PROIECT REALIZAT CU SPRIJINUL FINANCIAR OFERIT DE C.N. LOTERIA ROMANA S.A