Vaccinarea împotriva COVID-19 pentru medicii aflaţi în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România, în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Prima persoană vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membru al echipei medicale care, în 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. “Am fost privilegiată să fiu prima persoană vaccinată din România”, a afirmat Mihaela Anghel, care a adăugat că nu a stat pe gânduri atunci când a aflat despre posibilitatea de a se vaccina.
Campania de vaccinare va continua, România urmând să beneficieze de 10 milioane de doze de vaccin, aproximativ 140.000 – 150.000 de doze săptămânal.
Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, estimează că imunizarea întregii populații din România va fi posibilă în aproximativ șase luni.  
Măsurile sanitare trebuie, în continuare, respectate pentru protejarea sănătății și vieții oamenilor.

785 thoughts on “Vaccinarea împotriva COVID-19 pentru medicii aflaţi în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus