Guvernul încurajează telemunca și oferă 2.500 lei pentru fiecare angajat care a lucrat în acest regim 15 zile

Guvernul Orban a luat această măsură pentru a stimula creșterea ocupării forței de muncă în domeniile afectate de pandemie și pentru a ajuta antreprenorii români.

Executivul român a prevăzut acordarea unei sume de 2.500 lei angajaților care au lucrat de la distanță în perioada stării de urgenţă sau de alertă pentru cel puţin 15 zile, pentru achiziţionarea de pachete de bunuri şi servicii tehnologice necesare desfăşurării activităţiiîn regim de telemuncă. Suma poate fi acordată o singură dată.

„Această măsură se adresează angajatorilor care au statutul de întreprinderi mici şi mijlocii şi care au făcut dovada utilizării telemuncii în perioada stării de urgenţă. Banii se acordă prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, din subvenţii de la bugetul de stat, în limita bugetului alocat, până la 31 decembrie 2020”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Măsura se adresează IMM-urilor care au făcut dovada utilizării telemuncii în perioada stării de urgenţă. Banii se acordă prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, din subvenţii de la bugetul de stat, în limita bugetului alocat, până la 31 decembrie 2020.

Aproximativ 700.000 de persoane vor beneficia de noile măsuri adoptate de Guvern, impactul bugetar fiind estimat la 2,4 miliarde lei.

1,566 thoughts on “Guvernul încurajează telemunca și oferă 2.500 lei pentru fiecare angajat care a lucrat în acest regim 15 zile