Se deschide magazinul caritabil “O mână de ajutor”

Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, împreună cu Asociația Eco Durabil, vă invită vineri,  5 aprilie, ora 12:00, la deschiderea oficială a magazinului caritabil “O mână de ajutor”, aflat în incinta Centrului Integrat de Economie Circulară, situat pe Calea Plevnei, nr 98, sector 1.

Magazinul caritabil “O mână de ajutor” este în totalitate dedicat cauzelor nobile, fiecare achiziție având un impact pozitiv asupra categoriilor de persoane defavorizate.

Achizițiile în cadrul magazinului vor sprijini direct cauze sociale importante, deoarece toate profiturile vor fi reinvestite în proiecte și inițiative sociale care să contribuie la educația, sănătatea, reducerea sărăciei și protejarea mediului înconjurător.

Prin banii colectați din vânzarea produselor donate, Asociația Eco Durabil va  achiziționa produse educaționale pentru copiii defavorizați, dispozitive medicale pentru copiii cu nevoi speciale, va contribui la reabilitarea caselor persoanelor aflate în dificultate și va susține  implicări active în conservarea mediului înconjurător.

Funcționarea Magazinului caritabil este finanțată prin Platforma de mediu pentru București inițiată de Fundația Comunitară București și ING Bank România, prin runda susținută de ENGIE România.

Centrul Integrat de Economie Circulară a fost deschis în anul 2021, ca un proiect pilot în cadrul acordului de colaborare dintre Asociația Eco Durabil și D.G.A.S.M.B.

De la deschidere și până în prezent, în cadrul centrului au fost colectate peste 7.800 de tone de produse (îmbrăcăminte, mic mobilier, veselă, jucării, cărți, produse de igienă), distribuite unui număr de aproximativ 72.000 de persoane din Capitală și din țară.