Purtatul măștii de protecție va deveni obligatoriu și în spații deschise

Portul măștii de protecție

Masca trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în aceste spații, cu următoarele excepții: angajatul este singur în birou, persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, persoana desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.), prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane, vorbitorii în public, în spații interioare, cu condiția respectării distanței de 3 metri între aceștia și alte persoane, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în incintă, copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

De asemenea, masca trebuie purtată de participanții la evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, cu un număr mare de participanți (maximum 500).

“Propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă este aceea de a impune obligativitatea portului măştii şi în aer liber, în anumite spaţii, în anumite intervale orare. Practic, noi vom împuternici Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă de a decide această măsură de obligativitate a portului măştii în anumite spaţii deschise în aer liber care sunt foarte aglomerate și unde nu există posibilitatea asigurării unei distanțe fizice de protecție de minim 1,5 metri”, declară Premierul Ludovic Orban.

Masca va deveni obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spațiile publice deschise – piețe, târguri, oboare. În județele care vor impune aceste măsuri de restricție, comercianții din aceste spații vor fi obligați să poarte mănuși, și măști și în aer liber.

Fiți informați! Respectați regulile! Protejați-vă sănătatea! Respectați măsurile de igienă personală!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *