Atelier de teatru: Platon și Shakespeare – Există limite ale interpretării?

În perioada 11 – 14 aprilie 2024, în cadrul Centrului de Cercetare și Creație Teatrală “Ion Sava” al TNB, va avea loc un Atelier de teatru cu tema Platon și Shakespeare – Există limite ale interpretării?, susținut de Conf. univ. dr. Cătălin Partenie. Textele abordate vor fi Peștera din Republica lui Platon și Îmblânzirea scorpiei de Shakespeare. De asemenea, Cătălin Partenie va fundamenta abordarea asupra textului Shakespearean, bazându-se pe recenta lucrare This is Shakespeare de Emma Smith.

Cătălin Partenie predă filosofie la Facultatea de Științe Politice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. A studiat filosofia la universitățile din București, Oxford, Heidelberg și Glasgow. A editat mai multe volume, printre care: Plato. Selected Myths (Oxford’s World Classics), Plato’s Myths (Cambridge University Press) și In Fiction We Trust (Polirom). Vizuina de Aur, primul său roman (Polirom, 2020), a primit Premiul Traian Olteanu pentru debut în proză acordat de Filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România și Premiul Saloanelor Liviu Rebreanu la Concursul Național de Proză.

La atelier vor participa 2 tineri regizori, 4 studenți / absolvenți actori și 4 studenți de la Facultatea de Filosofie și de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Selecția participanților se va face pe baza unui CV trimis la adresa centrulsavatnb@gmail.com, până la data de 8 aprilie 2024, ora 12:00.