IMPACT Developer & Contractor anunță 100% grad de contractare în GREENFIELD BĂNEASA, până la sfârșitul anului

IMPACT Developer & Contractor anunță finalizarea stocului de apartamente construite în primele trei faze ale proiectului Greenfield Băneasa. Cartierul este în proces de extindere cu o nouă fază de dezvoltare și noi facilități care îl vor transforma în cel mai atractiv proiect rezidențial din București.

Cunoscut drept cartierul îmbrățișat de pădure, Greenfield Băneasa este construit la cel mai înalt standard în segmentul de locuințe cu prețuri accesibile și se bucură de o locație unică cu valori ale aerului mult mai bune comparativ cu centrul sau cu alte cartiere ale Bucureștiului, înregistrând valori similare aerului dintr-un oraș de munte.  

Pentru Impact Developer & Contractor, Greenfield Băneasa este proiectul său de referință, dezvoltat la scară mare pe 60 de hectare, pe termen lung, între 2007 și 2028. În prezent, cartierul are 3 faze finalizate și înregistrează un grad de contractare de 98,7%. La 30 noiembrie mai erau disponibile la vânzare 33 de unități, majoritatea apartamente cu 4 camere, din cele 2.548 de apartamente finalizate până în prezent. 

„Greenfield este un proiect foarte apreciat atât datorită calității construcției, dar și a facilităților oferite. În curând terminăm stocul de apartamente și ne vom axa pe Noul Greenfield. În prezent, pentru cele 33 de unități încă disponibile în stoc, avem discuții avansate, care se vor concretiza în perioada imediat următoare, dacă nu vor apărea situații neprevăzute cauzate de virusul Covid-19”, susține Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.

Cu un obiectiv clar inclus în numele brand-ului, Impact își propune să transforme Greenfield Băneasa în cel mai mare proiect verde din Europa Centrală și de Est, fapt pentru care compania se pregătește de parteneriate strategice pentru a identifica și implementa soluțiile verzi potrivite unui stil de viață modern și în conformitate cu normele ecologice.  

Viziunea Impact este de a îmbunătăți continuu procesul de construire, fapt pentru care, Noul Greenfield va include soluții specifice unui proiect Green: utilizarea pe scară largă a energiei regenerabile, clădiri și sisteme cu eficiență energetică ridicată, gestionarea eficientă și durabilă a apei, gestionarea deșeurilor, soluții de transport cu emisii reduse, soluții pentru casă inteligentă și oraș inteligent.

În ciuda contextului economic – social cauzat de pandemia Covid -19 și criza sanitară, dezvoltatorul continuă cu avânt dezvoltarea proiectului fanion, convins de atractivitatea dovedită a cartierului Greenfield.

Până în prezent, suprafața construită acoperă 30 ha, iar noile etape aflate în proces de construire se desfășoară pe o suprafață de 9 ha. Dezvoltat în perioada 2020 – 2022, centrul comunitar se desfășoară pe o suprafață de teren de 32.071 mp, din care 21.496 mp sunt alocați centrului comercial care va deservi atât rezidenții, dar și alți locuitori ai Sectorului 1 și vecinătăți. Greenfield Plaza va cuprinde zonă comercială și de servicii, centrul de fitness și SPA, școală și grădiniță de stat, zonele de promenadă și recreere.  

Ca parte a politicii sale de responsabilitate socială în 2020, Impact a donat către Primăria Municipiului București 9.620 mp de teren și proiectul de construire, în valoare de 1,75 mil Euro, pentru a construi unități de învățământ în sistem public, ceea ce asigură acces facil la școlarizare pentru copiii din Greenfield, dar și ai celorlalți locuitori din zona Băneasa.  

Un pilon important al strategiei de dezvoltare al IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR rămâne și în perioada următoare Piața de Capital. Impact Developer & Contractor este listată la Bursa de Valori București încă din 1996, în prezent fiind încadrată pe segmentul Principal la categoria Premium cu o capitalizare bursieră care a depășit la începutul lunii decembrie 400 milioane RON. În 2020, Standard&Poor’s a reconfirmat rating-ul B- stabil companiei Impact, validând în acest fel strategia de business și perspectivele de dezvoltare pe termen lung ale IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR.  

În perioada următoare, Impact are în vedere derularea unei noi emisiuni de obligațiuni denominate în Euro, intermediate de TradeVille, care se va adresa investitorilor de pe piața de capital. Valoarea ofertei este de 6 milioane EUR, cu posibilitatea extinderii până la 15 milioane EUR. Obligațiunile vor avea scadența la 6 ani, iar rata fixă anuală a cuponului, plătită semestrial, urmează să fie stabilită în plasament, prin metoda licitației și se va situa în intervalul 5.9% – 6.4%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *