KFactory, prima platformă digitală orientată către creșterea performanței în industria producătoare, dezvoltată de un start-up românesc, va primi o finanțare de 215.000 Euro

KFactory, prima platformă digitală orientată către creșterea performanței și productivității companiilor de producție, dezvoltată de un start-up românesc, va primi o finanțare de 215.000 Euro pentru dezvoltarea și implementarea planului de afaceri pe urmatorii ani. Finanțarea este coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu platforma de equity crowdfunding SeedBlink și investitori privați (business angels).

KFactory vine în întâmpinarea companiilor de producție ce doresc să crească performanța utilajelor industriale și a operatorilor, toate acestea având ca rezultat creșterea profitabilității. Având la bază conceptele de Industrial Internet of Things (IIoT) și Machine Learning, cumulate cu experiența din industriile IT și producție a fondatorilor, KFactory a reușit în scurt timp să crească cu până la 25% performanța pentru clienții săi, oferind în același timp un model accesibil de subscripție lunară (SaaS).

Platforma monitorizează și învață felul în care echipamentele industriale, operatorii, comenzile și echipele de suport se comportă și interacționează în timpul procesului de producție, astfel încât managerii să poată avea vizibilitate totală asupra întregului proces și să poată lua decizii rapide și informate.

“KFactory acoperă o nevoie de bază pentru orice companie din producție, indiferent că este vorba de automotive, producție echipamente industriale, pharma, plastic, procesare lemn, industrie alimentară, textilă sau altele. Ca direcție de dezvoltare, în a doua jumătate a anului 2020 dorim să lansăm noi funcționalități ce vor aduce o valoare adăugată foarte mare pentru industrie, cum ar fi managementul calității, mentenanță predictivă și analiză augmentată (augmented analytics).” declară co-fondatorul KFactory, Adrian Dima.

“Digitalizarea nu mai reprezintă o opțiune pentru nici o companie, devine o obligativitate de business iar o parte din muncă se va muta în online și remote. Se va întâmpla asta pentru personalul administrativ care poate valorifica lucrul de la distanță, chiar dacă industria producătoare este istoric mai conservatoare. Ne dorim ca anul următor să ne extindem la nivel european, având ca principale ținte Spania, Franța și Germania, KFactory având deja prezență în România și Portugalia.” declară co-fondatorul KFactory, Vlad Cazan.

Membru în KFactory Advisory Board este și Dragoș Metea, antreprenor cu peste 15 ani experiență atât pe piața internă, cat și pe piața internațională, în medii multiculturale, de la mari corporații la startup-uri.

Sparking Capital a coordonat procesul de finanțare și este un fond cu capital de risc constituit din surse private. Fondul face investiții de tip pre-seed și seed în companii inovatoare din segmentele Industry 4.0, property tech, economie circulară, marketing tech, transformare digitală și sustenabilitate.

Cristian Negruțiu, Co-Founder & General Partener Sparking Capital: „Investiția în KFactory este o premieră pe piața din România, fiind prima finanțare a unui start-up din verticala Industry 4.0/Smart Manufacturing. Suntem încântați să deschidem un nou drum prin investiția într-o echipă ambițioasă și cu experiență semnificativă în domeniu, ce are potențialul de a schimba paradigma în zona de producție. Alături de investiția financiară, Sparking Capital contribuie prin expertiză, mentorat și networking, la dezvoltarea accelerată și scalarea internațională a companiilor în care investește. Ne bucură și consolidarea parteneriatului cu SeedBlink și asocierea cu alți investitori, contribuind astfel împreună la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc.”

Alături de Sparking Capital, investiția în KFactory este susținută de Seed Blink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune, care democratizează intrarea investitorilor privați în ecosistemul startupurilor inovatoare, facilitând totodată accesul acestora la capital.

Andrei Dudoiu, Co-Founder & CEO SeedBlink: „Continuăm parcursul listărilor de startupuri inovatoare, de data aceasta cu o companie care îmbunătățește radical performanța proceselor de producție. Salutăm dezvoltarea parteneriatului cu Sparking Capital iar odată cu KFactory, marcăm a 10-a campanie de equity crowdfunding, în 6 luni de la startul oficial al SeedBlink.”

Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de casa de avocatură Boanță, Gîdei și Asociații din partea Sparking Capital, respectiv Cătălin Grigorescu, Managing Partner și liderul practicii de consiliere și tranzacții în tehnologie a bpv GRIGORESCU STEFANICĂ din partea Fondatorilor.

Despre KFactory

KFactory se află în primul val de startup-uri Industry 4.0 care inovează industria producătoare și optimizează un proces de bază specific în toate sectoarele – managementul performanței liniei de producție – cea mai importantă problemă pentru directorii executivi din industria producătoare, așa cum este descris în toate studiile relevante. KFactory integrează noile tehnologii, cum ar fi IIoT și Machine Learning în procesul de fabricație, transformând un proces clasic într-unul nou, în care echipamentele industriale, comenzile, operatorii și echipele de suport sunt actori într-un proces digital bine orchestrat.

Web: https://www.kfactory.eu/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/kfactory-eu/

Despre Sparking Capital

Sparking Capital a coordonat procesul de finanțare și este un fond cu capital de risc constituit din surse private. Fondul face investiții de tip pre-seed și seed în companii inovatoare din segmentele Industry 4.0, property tech, economie circulară, marketing tech, transformare digitală și sustenabilitate.
https://www.sparkingcapital.com/

Despre SeedBlink

Seed Blink este cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune, care democratizează intrarea investitorilor privați în ecosistemul startupurilor inovatoare, facilitând totodată accesul acestora la capital.
https://seedblink.com/

Despre conceptul Smart Manufacturing

Este un tip de producție care utilizează automatizarea proceselor bazată pe software, niveluri ridicate de adaptabilitate și schimbări rapide de design, tehnologia informației și formarea tehnică mai flexibilă a forței de muncă. Obiectivele sale includ schimbări rapide ale nivelurilor de producție bazate pe cerere, optimizarea lanțului de aprovizionare, producție eficientă și reciclabilitate. Tehnologiile cheie în smart manufacturing includ capacități de procesare a datelor (big data), senzori, servicii de conectivitate industrială și robotică avansată.

Echipa KFactory

Adrian Dima, Co-fondator Kfactory – Arhitect de soluție și dezvoltator software, cu mai mult de 20 de ani de experiență în industria IT. A lucrat în industria producătoare, dezvoltând soluții critice pentru monitorizarea liniilor de producție industriale, apoi a condus echipa de implementare Microsoft Dynamics a unui Partener Gold Microsoft din România. De-a lungul carierei a fost implicat în multiple implementări de produse enteprise de la companii IT majore, în industrii ca Producție, Utilități, Retail și Guvernamental.
Din 2019 reprezintă KFactory în Portugalia.
https://www.linkedin.com/în/adriandima/

Vlad Cazan, Co-fondator Kfactory – Vlad a lucrat mai mult de 15 ani în vânzarea de soluții software enteprise, business development și implementare. A avut roluri multiple în companii naționale și internaționale ca Sales Manager, Business Development Manager, Program Manager and Service Delivery Manager. De-a lungul carierei a fost implicat în implementarea de produse software enterprise de la producători majori ca SAP, Microsoft și Oracle în companii de producție.
https://www.linkedin.com/în/cazan-vlad-3683878/

Dragoș Metea, Membru al Advisory Board și Angel Investor – Dragoș este un profesionist IT cu un referințe multiple în formarea și conducerea echipelor în medii multiculturale, de la mari corporații la startup-uri. Cu mai mult de 15 ani de experiență în management și specializat în transformare digitală, are rolul de a sprijini Kfactory în procesul de scalare a produsului la nivel internațional. Dragoș a fost VP engineering la Tradeshift, CEO la Druid, iar acum este VP Customer Success la Nasdaq.
https://www.linkedin.com/în/dragosmetea/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *