Cornelia Catană, Profesor: “Educația, cel mai important domeniu al oricărei societăți sănătoase”

După cum bine știm, educația, are rolul de a ne pregăti ca oameni activi în viața socială. Educația se împarte în două categorii esențiale privind această „pregătire” a omului pentru viitor și anume:  1). Educația de acasă primită de la părinți, bunici etc; 2). Educația de la școală primită de la dascăl. Una fără cealaltă nu poate supraviețui. Din păcate, în prezent se pune accent tot mai mult doar pe educația primită de la dascăl.

Acel dascăl care a rămas fără valoare în conștiința elevului, părintelui, bunicului etc. EDUCAȚIEI, ar trebui să-i redăm valoarea reală și fiecare să își atribuie rolul cuvenit (în special părintele), altfel, riscăm să nu ne mai revenim, iar generațiile care ne vor urma, sa rămână în „întuneric”. 

Cuvântul vital  al educației momentului este „REFRESH ” din temelii și fiecare categorie să își respecte rolul, atât părintele, elevul cât si dascălul pentru ca lucrurile să reintre pe făgașul normal. Ar trebui început cu dispariția costului per elev pentru ca profesorul să nu mai fie condiționat ca și normă didactică, de acestă regula neînțeleasă.

Educația, cel mai important domeniu al oricărei societăți sănătoase. Punctul forte în țările bine dezvoltate,  începe cu EDUCAȚIA.  Deci….să începem și noi!

4,108 thoughts on “Cornelia Catană, Profesor: “Educația, cel mai important domeniu al oricărei societăți sănătoase”