Primaria Capitalei deschide un nou centru educational pentru copiii proveniti din familii defavorizate

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat un proiect de hotarare privind infiintarea unui nou centru educational in Municipiul Bucuresti.
Primarul General, Gabriela Firea:
„Vom realiza in spatiul din Calea Plevnei nr. 98, un centru educational cu o capacitate de 45 de locuri pentru copiii proveniti din familii defavorizate. Acest centru se va alatura celorlalte 12 crese si gradinite aflate in administrarea Directiei Generale de Asistenta Sociala, sprijinind astfel dezvoltarea infrastructurii educationale in Bucuresti”.
In cadrul acestei unitati, vor fi asigurate servicii sociale specializate, precum:
– ingrijirea si supravegherea copiilor pe timpul zilei,
– supravegherea starii de sanatate si de igiena a copiilor,
– asigurarea hranei copiilor,- programe educative adecvate nevoilor, potentialului de dezvoltare si particularitatilor copiilor, dezvoltate de personal specializat (psiholog, animator socio-educativ, educator),
– dezvoltarea de programe de educatie parentala etc.
· Pentru realizarea acestui proiect, DGASMB va prelua de la Administratia Fondului Imobiliar un spatiu in suprafata de aproape 600 mp in Sectorul 1 al Capitalei.
· Reaminitim ca Primaria Capitalei nu are, prin lege, atributii in administrarea de scoli, gradinite sau crese, dar, prin implementarea unor astfel de proiecte, sprijina dezvoltarea infrastructurii educationale in Bucuresti.
· In acest moment, la nivelul DGASMB sunt inregistrate solicitari care depasesc numarul de locuri disponibile cu aproximativ 50%.

1,160 thoughts on “Primaria Capitalei deschide un nou centru educational pentru copiii proveniti din familii defavorizate