Primaria Capitalei infiinteaza Centrul de donatii si voluntariat “Bebe de Bucuresti are hainute”

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat proiectul de infiintare a unui Centru de donatii si voluntariat.
Primarul General, Gabriela Firea: “Vom infiinta, prin DGASMB, un Centru municipal de donații și voluntariat, unde dorim să implementăm proiectul social ‘Bebe de București are hăinuțe’. Aici vor ajunge pentru sortare și igienizare hainele colectate în centrele sociale si vor fi donate pentru copii cu varste intre 0 si 7 ani, care provin din medii defavorizate. Beneficiarii acestui centru vor fi familiile monoparentale, familiile cu venituri sub 1.000 de lei pe membru și copiii din centrele rezidențiale sau de plasament. Sunt hăinuțe pe care distribuim spălate, călcate și parfumate acolo unde este cu adevărat nevoie de ele.
• Centrul municipal de donatii si voluntariat va functiona în spatiul din Bd. Regina Elisabeta nr.75. După salubrizare și amenajare, spațiul va funcționa și ca un nou centru pentru acordarea voucherului Materna si a stimulentului pentru nou-nascuti.
• Primaria Capitalei mai deruleaza o serie de proiecte din categoria Bebe de București, prin care bucureștenii sunt incurajati să devină părinți:
– stimulentul pentru nou născuți, în valoare de 2.500 de lei, unde sunt până azi peste 51.000 de beneficiari;
– voucher-ul Materna – în cuantum de 2.000 lei pentru medicamente şi investigaţii medicale – cu peste 31.500 de beneficiari;
– programul de fertilizare invitro, constând în sprijin financiar de până la 13.800 lei/cuplu, în care sunt înregistrate peste 2.000 de cupluri (ambele ediții).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *