Primaria Capitalei va digitaliza toate cele 19 spitale administrate de ASSMB printr-un sistem informatic integrat de e-sănătate. Primul spital digitalizat va fi Spitalul Clinic Colentina

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul de hotarare privind „Digitalizarea spitalelor aflate în administrarea Administrației Spitalelor Și Serviciilor Medicale București”.
Primarul General, Gabriela Firea: ”Acest proiect vizeaza digitalizarea tuturor celor 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. Astfel, va fi dezvoltat un sistem informatic integrat de e-sănătate, iar primul spital digitalizat va fi Spitalul Clinic Colentina, printr – un proiect pilot”.
· Digitalizarea prin sistemul informatic integrat de e-sănătate a celor 19 spitale administrate de Primaria Capitalei, prin ASSMB, va contribui la debirocratizare si va facilita accesul la informații în timp real cu privire la gradul de ocupare a spitalelor, consumul de materiale sanitare, medicamente, starea de sănătate a pacienților internați, în vederea aplicării protocoalelor terapeutice într-un timp cât mai scurt.
· In prima faza, va fi elaborat Studiul de fezabilitate pentru acest proiect în ansamblu și va fi aplicat în Spitalul Colentina un proiect pilot.
· Beneficii: Calitatea serviciilor medicale din aceste spitale va fi imbunatatita, prin automatizarea/eficientizarea fluxurilor medicale, siguranța datelor pacienților, telemedicina / asistenta medicala la distanta / second opinion și interconectare.
· De asemenea, digitalizarea va ajuta personalul medical să monitorizeze pacienții și să pună la dispoziție datele medicale la distanță, atât în interiorul spitalului, cât și în exterior, devenind un suport real în monitorizarea stării de sănătate a pacienților, dar și în implementarea și coordonarea planului de tratament.
· Avand in vedere contextul epidemiologic de COVID – 19, digitalizarea este cu atât mai oportună cu cât va elimina pe cât posibil documentele în format letric din fluxul de spital pentru a diminua riscul de contaminare.
· Costurile programului pilot vor fi stabilite în baza unui studiu de fezabilitate și a unei analize cost beneficiu.

739 thoughts on “Primaria Capitalei va digitaliza toate cele 19 spitale administrate de ASSMB printr-un sistem informatic integrat de e-sănătate. Primul spital digitalizat va fi Spitalul Clinic Colentina